Aperitive cu peste

Reteta Ton cu lamaie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina.
Ouale se bat spuma cu bere si ze

ingrediente

   400 g ton congelat (sau alt peste fara oase)
   Zeama si coaja unei lamai
   1 ou
   100 ml bere
   3 – 4 linguri faina
   Â½ l.c. mocca ghimber macinat
   O legatura de patrunjel
   1 lingurita sare
   Un varf de cutit piper rasnit
   Ulei pentru prajit

mod de preparare

Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina.


Ouale se bat spuma cu bere si zeama de lamaie. Se presara cu coaja de lamaie, ghimbir, piper si sare, precum si cu patrunjel verde tocat marunt. Se mai adauga 2 linguri de ulei si atata faina cat sa lege compozitia putin mai mult decat cea de placinta. Uleiul, cam de trei degete, se incinge in tigaie, feliile peste pregatite se trec prin aluat si se pun in uleiul fierbinte. Se prajesc aurii pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei.


Se serveste cu ornat cu rondele de lamaie si cu patrunjel verde tocat marunt, alaturi de garnizuri ca: orez calit sau cartofi, dar si cu sos tartar.

Alte retete recomandate

Incearca si Pasta cu peste
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton cu lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.