Drob de Craciun

Il numesc Drob de Craciun si fata de cel pe care il fac de Paste si care este cu oua acesta este cu carnati. Am umblat putin si la ingrediente, am folosit foi de placinta, l-am facut sub forma de rulou.

Portii
18
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Drob de Craciun

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 300 g carne de porc impanata
  • 300 g ficat de porc
  • 4 carnati afumati
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi
  • ulei
  • unt
  • 4 oua
  • o legatura Marar verde
  • o lingurita Cimbru uscat
  • seminte de susan
  • sare, piper

Mod de preparare

Ficatul se spala, se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc. Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca. Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca.


Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul. Amestecul rezultat se omogenizeaza bine. Se curata ceapa si morcovul, apoi se spala. Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare. Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat. Amestecam si lasam incontinuare circa 15-20 min. (pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.


Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale (3).


Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust. Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare. Separat prajim carnatii. Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta. Cu ajutorul unei linguri punem o portie din cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii, rulam din nou si apoi punem a doua portie din amestecul de carne. Rulam si strangem bine. Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri.


Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Bucataras.RO

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau...

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!