Jumari

Reteta culinara Pogacele cu jumari

complexitate reteta Medie 
preparare reteta
admin

postat de

Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Reteta aceasta o mostenesc de la mama mea,imi aduc aminte si azi de mirosul pogacelelor din toata casa facute mai mereu de sarbatori.

ingrediente

   500 gr faina,
   25 gr drojdie proaspata,
   200 ml lapte caldut,
   2 linguri untura,
   1 ou,
   1 lingurita de sare si una de zahar
Pt pasta de jumari:
   200 gr jumari porc macinate
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zahar apoi se lasa putin ,intre timp amestecam faina cu untura rece si in mijloc punem apoi drojdia dizolvata,oul ,sarea si framantam un aluat consistent pe care il acoperim cu prosopul si il lasam sa creasca 30 min.
Intre timp dam jumarile prin masina de carne,amestecam cu piperul si sarea. Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru si punem pasta de jumari,impaturim si lasam la rece 20 min., intindem din nou aluatul si impaturim inca de 2 ori.
Aluatul intins pe masa se taie cu paharul si pogacelele se pun in tava si se mai lasa 10-15 min. la cald sa creasca frumos,se ung cu ou si optional cu sare sau chimion si se pun la cuptorul incins la 180 grade,20 min.


Pogacelele crocante cu jumari se lasa sa se raceasca apoi se servesc langa un pahar de apa cu sirop de visine din camara Bunatatilor din natura ,saptamana aceasta de Dragobete alaturi de cei dragi sau oricand altadata.

Incearca si Cocktail cu piept de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Jumari

Comentarii

0 comentarii

Autentificați-vă pentru a posta comentarii

newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite