Painici cu masline

Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Painici cu masline

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata(25 grame)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri iaurt
  • 220 ml apa
  • masline negre si verzi taiate rondele
  • 1 lingura ulei masline si un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de masline,iaurtul si cate putin din apa calda(nu fierbinte).Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot,apoi se trece la framantatul cu mana.Cine are robot sau masina de facut paine poate framanta aluatul acolo. Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina(nu mai mult de 50 grame).

Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale. Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Se lasa la dospit 1 ora, ferit de curentii de aer (eu am pus tava in cuptor). Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate.Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare. Se pun in tava cu marginile lipite in jos. Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline. Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat.

Se mai lasa 20 minute, apoi se baga la cuporul incins la 180 grade. Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta.


Se servesc atat calde cat si reci.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Piftie de porc
Bucataras.RO

Piftie de porc

Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...

Piftie de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!