Pizza cu ananas si piept de pui

O reteta deosebita, ce surprinde prin gust si aroma!

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pizza cu ananas si piept de pui

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 350 gr făină albă de grâu • 25 gr drojdie proaspătă • O linguriţă cu zahăr • O linguriţă cu sare • 50 ml lapte dulce • Un ou • 2 linguri cu ulei • 2 linguriţe cu oregano uscat • 100 ml apă minerală carbogazoasă
  • Suplimentar: • 100 ml suc de roşii (de casă)
  • Pentru umplut:
  • Un piept mic de pui • 400 gr caşcaval • Un ananas • Doi ardei capia roşu • Câteva fire de ceapă verde • O rămurică de roşii chery

Mod de preparare

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.

Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios. Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.

Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor. Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute. Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.

Din aluatul dospit se întind două foi egale. Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.

Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade. După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!