Sandviciuri

Reteta Sandviciuri cu preparate din carne și murături

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
Merisor postat de
Postat pe: 14-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Pentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac curățenie prin frigider, m-am gîndit să pregătesc pentru pachetele de la serviciu, niște sandviciuri cu preparate din carne și murături, la panini maker.

ingrediente

12 portii

Pentru aluat:
   2 ouă
   100 ml lapte
   250 ml apă
   25 g drojdie
   650-700 g făină
   50 ml ulei
   1 linguriță zahăr
   1 linguriță sare
Pentru umplut:
   250 g costiță afumată
   250 g salam de casă
   2 castraveciori murați
   4 buc. gogoșari murați
   mozzarella
   parmezan ras
   khetchup

mod de preparare

Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.
Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o rețetă, pentru că nu stim dacă si nouă ne va intra fix aceeași cantitate. De aceea pornim de la mai puțin și adăugăm pe parcurs.
Sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul peste ea și le frecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, până se diluează.
Adăugăm laptele călduț și 1-2 linguri de făină, omogenizăm maiaua și o lăsăm la crescut 5-6 minute, sau după caz, până își dublează volumul.
Amestecăm ouăle cu sarea, apoi cu o parte din ulei și le punem în adâncitura din vas.
Tot acolo vom pune și maiaua crescută și începem să adunăm făina de pe margini peste ingredientele de la mijloc, amestecând intens și picurând în același timp și apa călduță și uleiul oprit.
Frământăm un aluat nu foarte ferm ca la pâine, dar nelipicios.
Datorită ouălelor din compoziție, va fi un aluat mai elastic si mai pufos. Dar, adăugarea ouălelor este opțională, se poate și fără ele. Eu am pus pentru că am fost aprovizionată de la țară cu multe ouă proaspete.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în trei, sau după dimensiunea vasului în care preparăm sandwich-ul(tigaie, tavă, sandwich maker).
Întindem fiecare parte de aluat, pe masa de lucru ușor înfăinată, în câte o foaie subțire pe care o ungem cu ketchup.
Presărăm peste jumătate din foaie mozzarella, iar peste cealaltă jumătate, parmezan.
Așezăm ingredientele pentru umplutură, feliate subțire, peste jumătate de aluat și pliem peste ele cealaltă jumătate.
Apăsăm marginile aluatului și le lipim între ele, ca să nu se desfacă în timpul tratamentului termic și coacem sandviciurile până când se rumenesc bine pe ambele parți.
Avem grijă și să înțepăm aluatul din loc în loc înainte de a-l introduce în tavă, respectiv sandwich maker sau tigaie.
Mai multe variante de astfel de sandwich-uri coapte, găsiți aici.
Băieții mei au zis , că aceste sandwich-uri cu murături și preparate din carne, au fost cele mai bune de până acum.
Mie mi-au rezultat trei sandviciuri pe care le-am porționat în patru. Sunt bune atât calde cât și reci.
Incearca si Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandviciuri cu preparate din carne și murături" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sandviciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.