Manhattan este o combinatie placuta intre Whiskey american si Vermut rosu.
Incepem prin a raci paharul, deoarece in acest tip de pahar bauturile nu se servesc cu gheata.
Pentru preparare folosim metoda stir care presupune turnarea ingredientelor untr-un pahar de sticla cu multa gheata si amestecarea acestora cu o lingurita, scopul fiind de racire, diluare si omogenizare
Asadar pune ingredientele in Mixing glass sau paharul de amestec pe romaneste. La incepul pune gheata, peste care adauga bitterul aromatizant. Acesta este un alcool in care au fost macerate diferite fructe, plante si ierburi aromatizante.
Adauga o masura sanatoasa de Whiskey. Recomandarea ar fi sa folositi unul calitativ, invechit minim 3 - 4 ani, apoi vermut.
Acum cu lingurita aplica metoda stir prin care scadem taria alcoolica din whiskey, ceea ce ne va permite sa simtim mult mai bine aromele din bautura. Metoda se aplica in functie de cat de mult doresti sa diluezi bautura.
la final strecoara bautura intr-un pahar tip cocktail, adauga cireasa, iar pentru un plus de aroma, uleiuri esentiale din coaja de portocala.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseO nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru...
Fursecuri fragede cu vanilie si portocaleReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii