Egg nog - lichior de oua

Exista doua modalitati de a prepara indragitul lichior - fie cu ouale total crude, fie ca o crema fiarta. Pentru varianta cu oua crude bateti galbenu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Egg nog - lichior de oua

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 lingurita rasa nucsoara (asta e traditionala
  • dar puteti pune si/sau vanilie)
  • 80 gr zahar
  • 200 ml frisca
  • 300 ml lapte
  • 100 ml burbon (wiskey sau vodka)

Mod de preparare

Exista doua modalitati de a prepara indragitul lichior - fie cu ouale total crude, fie ca o crema fiarta.

Pentru varianta cu oua crude bateti galbenusurile cu aproape tot zaharul (retineti o lingura pentru albuse) pana zaharul se dizolva. Adaugati apoi laptele, frisca, alcoolul, nucsoara si amestecati bine. Separat bateti albusurile spuma tare cu o lingura de zahar si apoi incorporati-le la crema de galbenusuri. Se serveste proaspat cu putina nucsoara deasupra.

Pentru varianta fiarta (de fapt e semi-fiarta ca albusurile sunt tot crude...daca aveti mari retineri puteti sa nu le mai puneti pe acestea sau sa puneti in loc 150 ml frisca batuta, dar rezultatul nu este la fel de spumos) frecati galbenusurile cu aproape tot zaharul (retineti o lingura pentru albusuri) pana zaharul se dizolva.

Dati in clocot laptele cu frisca si nucsoara rasa, apoi turnati in fir peste galbenusuri amestecand viguros. Puneti pe foc 2-3 minute pana crema se ingroasa putin (atentie!!! nu are voie sa dea in clocot ca se branzaste!). Luati crema de pe foc si turnati alcoolul, apoi lasati sa se raceasca complet si dati la frigider.

Intre timp bateti albusurile spuma tare cu 1 lingura de zahar si apoi incorporati-le (sau le omiteti, dar rezultatul nu e la fel de spumos sau le puteti inlocui cu frisca batuta..) la crema rece.


Serviti cu nucsoara rasa deasupra si pastrati-l la frigider (il puteti consuma in 2-3 zile).

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Clatite cu capsuni
Bucataras.RO

Clatite cu capsuni

Cui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.

Clatite cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!