Dulceata

Reteta Dulceata de nuci verzi

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 12h 
gatire reteta 2h 
mirela0911 postat de
Postat pe: 18-07-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de gogonele"
 
E adevarat ca este multa munca la prepararea ei, dar si rezultatul este pe masura!

ingrediente

10 portii

   304 nuci
   800 ml apa
   2 kg zahar
   zeama de la o lamaie mare

mod de preparare

Pentru prepararea acestei dulceti, nucile trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele. Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se folosesc manusi la curatarea lor, altfel ne inverzim pe maini. Intr-un vas mare cu apa se pun nucile imediat dupa curatare. Se schimba de mai multe ori apa la ele. Se lasa peste noapte in apa. A doua zi se arunca apa si se pun nucile la scurs. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu zaharul la foc si se fierbe pana incepe sa se lege siropul. Se adauga nucile si se lasa inca la fiert. Intre timp se adauga si zeama de lamaie. Este gata dulceata cand siropul incepe sa se lege. Se toarna dulceata in borcanele fierbinti, se capseaza si se pun in paturi la caldurica timp de 2-3 zile, dupa care se depoziteaza in camara.
Incearca si Dulceaţă de căpsuni reţetă
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.