Dulceata de nuca este dulceata preferata a familiei pe care o preparam in fiecare an.
Se curate nucile de coaja( se folosesc manusi de menaj ptr. a nu ne pata mainile) si se oparesc in apa fierbinte de 3 ori .Se pune apa intr-un ceaun de tuci si cand apa da in clocot se adauga zaharul.Se face astfel siropul peste care se adauga nucile curatate, dupa care se pune la foc mediu.Dupa cca o ora se adauga in ceaun lamaia taiata felii.Se mai lasa o ora la foc mic iar la urma se adauga vanilia. Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se fixeaza capacul si se intorc borcanele cu gura in jos .
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataInitial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...
Cosulete din foietaj, cu de toateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii