Pentru prepararea dulcetii de pepene galben este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate. Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete.
Pentru prepararea dulcetii de pepene galben este nevoie de pepene care nu este fainos si care este copt pe jumatate. Se curata pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi se taie in bucatele potrivit de mari. Se fierbe pepenele in 2 l de apa si se lasa pana cand se inmoaie putin, apoi se pun in strecuratoare. Se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se introduc in siropul gata legat, obtinut din 2 cani de apa si 1 kg de zahar fierte pe foc mic, in care s-a pus zaharul vanilat si zeama de lamaie. Se fierbe putin pepenele cu siropul, se inlatura spuma si se lasa dulceata la racit. Se pune in borcane si se pune capac.
Dulceata de pepene galben este ideala pentru creme si prajituri.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii