Dulceata

Reteta Dulceata de pepene rosu

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 2h:30m 
dyadya postat de
Postat pe: 14-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de capsune"
 
>
Culoare, finete si aroma!

ingrediente

10 portii

   2 kg pepene rosu
   1 kg zahar
   o lamaie

mod de preparare

Curatam pepenele de coaja verde si il feliem. Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru din acesta (personal, am ales sa pastrez miezul). Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute. Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul. Le pastram la rece pana a doua zi. Le punem apoi sa fiarba la foc potrivit, pana ce siropul format ajunge la consistenta dorita. Adaugam sucul de lamaie si continuam fierberea inca 10-15 minute aproximativ. Dulceata fierbinte o turnam in borcanele curate si le strangem bine capacele. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros. Pofta buna!
Incearca si Gem de nectarine cu ghimbir
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.