Dulceata de visine

Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec, intr-o dupa amiaza de vara ori ca sa va bucuram de ea la iarna, cand avem mai putine fructe.

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Dulceata de visine

Ingrediente

  • 2 kg visine (cantarite desamburite)
  • 1,300 kg zahar
  • 2 pahare apa

Mod de preparare

Se spala fructele, se scot samburii. Se pun intr-un vas adanc, se adauga zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de cat de dulce doriti sa fie dulceata. Se lasa pana seara, ca sa isi lase sucul, apoi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu doua pahare cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop). Folositi o cratita mare pentru ca, la fierbere, dulceata se umfla, face spuma si veti avea nevoie de loc suficient, abia apoi va scadea. Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca (cu miscari line, nu energic ca la creme). Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate. Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

Timp de pregatire: aprox 1h + cateva ore necesare fructelor sa isi lase sucul

Timp de gatire: aprox 1h 20min

Portii: 3 borcane de 720 g.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-visine-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Nuci umplute(varianta I )
Bucataras.RO

Nuci umplute(varianta I )

Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme. La aceasta reteta,...

Nuci umplute(varianta I )
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!