Azi pregatesc o dulceata de sezon, perfecta pentru umplut niste clatite: Dulceata de visine, acrisoara si aromata cu menta proaspata!
Eu am pregatit deja visinele, le-am spalat si le-am scos samburii, ca sa mearga treaba mai repede!
Pune visinele intr-o oala incapatoare si alterneaza cu straturi de zahar, adauga zeama de lamaie si pulpa de lamaie taiata cubulete. Amesteca bine totul si pune oala pe foc potrivit. Lasa la fiarba pana se ingroasa si aduna spuma care se formeaza la suprafata. Pune putina dulceata pe o farfurie si verifica daca este gata.
Opreste focul si adauga menta verde taiata cat mai fin, pentru o aroma deosebita. Pune dulceata fierbinte in borcane curate, apoi intoarce-le cu capacul in jos si lasa-le sa se videze bine. Asta a fost reteta de dulceata de visine!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcCum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva,...
TortSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii