Gem de caise cu portocale si migdale

Gem de caise parfumate, reteta clasica imbunatatita cu ceva portocale si migdale.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 1,2 kg zahar
  • 3 portocale
  • 1 lamaie
  • 100 gr migdale

Mod de preparare

Mai intai spalam bine fructele! Pune-le in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si incepe sa fiarba, “cu bulbuci”, asa cum spune mama mea.


Verifica pe o farfurie o picatura de gem si daca sta ferma, inseamna ca este gata. Opreste focul si adauga migdalele pentru o aroma deosebita. Pune gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate bine, inchide capacele si intoarce-le invers ca sa se videze.Astfel, nu ai nevoie de niciun conservant si o sa tina pana la anul cel putin.


Chiar daca e simplu sa faci gem, merita sa ii adaugi un ingredient sau doua, sa il faci mai special… in bucatarie e mereu loc pentru exeprimentat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
2
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert tort cu cafea, cocos si visine
Bucataras.RO

Desert tort cu cafea, cocos si visine

 Cam acesta a fost tortul nostru pentru revelion! Initial avam in plan o alta crema, dar nu a iesit cum mi-am dorit! Am...

Desert tort cu cafea, cocos si visine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola