Dulceata

Reteta Gem de piersici

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 25m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 18-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna

ingrediente

8 portii

   1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
   500 g zahar (sau in functie de gust)

mod de preparare

Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.
Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se ia spuma, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.

Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.



Timp de gatire: aprox 25min


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html

Incearca si Peltea de gutui simpla
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.