Dulceata

Reteta Gem de prune

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 35m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 18-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
Am pregatit acest gem cu mai putin zahar, intrucat fructele au fost zemoase si dulci, dar si pentru ca asa mi l-am dorit. Fiecare poate pune mai mult zahar, dupa preferinte.

ingrediente

12 portii

   2 kg prune vinete (cantarite fara samburi)
   300 g zahar (sau in functie de gust)

mod de preparare

Se spala prunele si li se scot samburii.
Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare.
Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

A doua zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se indeparteaza spuma formata. Cand siropul este legat, se ia gemul de pe foc.

Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic cu gem.



Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-prune-vinete.html

Incearca si Dulceata de pepene galben cu vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.