Se stie cat de aromata este zmeura. Pe langa dulceata de zmeura, am facut si un gem de zmeura, dar fara seminte. A iesit grozav de buna si de aromata!
Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se asaza in straturi zmeura, zahar, zmeura, zahar intr-o oala de inox cu fundul dublu.
Se lasa o jumatate de ora, apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba, apoi se reduce focul. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Se fierbe pana incepe sa se lege putin siropul.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se trece tot gemul printr-o sita deasa pentru a indeparta samburii.
Gemul rezultat se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. Se face testul cu picatura pe o farfurie. Daca picatura nu se imprastie, atunci este gata.
Se toarna gemul in borcane spalate si sterilizate, se pun in paturi si se lasa sa se raceasca, dupa care se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor si dietetic!!
Supa din aripioare de pui cu radacinoaseZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseasca
Comentarii