Conserve de fructe

Reteta Gem de capsuni

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 2h 
camelia radoi postat de
Postat pe: 26-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Deserturi de vara Retete dietetice

ingrediente

10 portii

   4 kg capsuni 2 kg zahar 80 ml zeama de Coaja rasa de lamaie

mod de preparare

Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine. Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de capsuni. Asezam oala pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, trebuie sa adunam spuma ce se formeaza la suprafata. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam gemul sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul scade, iar gemul isi schimba culoarea in rosu aprins. Amestecam din cand in cand.

Intre timp, ne ocupam de sterilizarea borcanelor. Cand gemul este gata, il dam deoparte pentru 5 minute. Punem gemul fierbinte in borcanele spalate, uscate si sterilizate. Infiletam bine capacele, iar apoi le intoarcem cu susul in jos, pentru a se crea vid. Le lasam asa pana se racesc la temperatura camerei, apoi le putem depozita intr-un loc racoros. Mi-au iesit 3 borcane mari si 2 mici. Este un gem tare parfumat si foarte gustos!

Incearca si Mere la borcan
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.