Compotul de visine clasic se prepara usor, modul de conservare natural fiind fierberea. Pentru aceasta reteta de compot nu aveti nevoie de conservant.
Se spala visinele si se pun intr-un borcan de 800 gr pana la jumatatea borcanului, apoi se adauga 3 linguri rase de zahar si apoi se completeaza cu apa pana sus.
Se pune capacul bine si se pun intr-o oala pe fundul careia a fost asezat un prosop, se toarna apa pana trece de capac si se lasa sa fiarba, cand incepe sa fiarba ne uitam la ceas si le tinem 15 minute pe foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca acolo in oala.
Se depoziteaza in camara cand s-au racit.
Compotul clasic de visine se consuma ca atare sau se foloseste la diferite retete de prajituri.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereMi-a placut foarte mult cum aratau gogosarii lui Merisor in sos de mustar, asa ca am zis ca e musai sa fac si eu, chiar daca...
Gogosari in sos de mustar cu otet
Comentarii