Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna peste fructe. Se adauga aspi
Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna peste fructe. Se adauga aspirina pisata, dupa care borcanele se inchid ermetic. Se infasoara borcanele in prosoape sau ziare si se pun intr-un vas cu apa calda. Se lasa la fiert, pe foc mic, timp de 30 de minute. Se ia apoi vasul de pe foc si se acopera cu paturi groase. Se lasa asa pana a doua zi.
Se consuma rece ori se pune la salata de fructe. Alte retete culinare:
Compot de gutui Dulceata de trandafir Dulceata de prune
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macVa place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...
Salata de conopida cu carne de curcanIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii