Compot din caisele mele din curte,aromate si parfumate! pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Fructele spalate bine, se desfac in doua sau se taie felii(dupa caz),se elimina samburii si se aseaza in straturi, unele peste altele, in borcane curate si scurse bine, mai mult de jumatatea borcanului, apoi se presara cate 5linguri de zahar/borcan si apoi se completeaza cu apa, pana se umple borcanul. Se capseaza bine, se verifica rasturnand borcanul cu gura in jos, sa nu curga, apoi se pun intr-o cratita putin mai inalta unul langa altul si se toaena apa pana aproape de gura borcanelor.Se pun la fiert la foc domol, pana ce scade siropul din borcane cam 1cm.Se scot din apa si se acopera cu un prosop gros sau o paturica, pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase(debarale,pivnite)
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii