Compot din caisele mele din curte,aromate si parfumate! pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Fructele spalate bine, se desfac in doua sau se taie felii(dupa caz),se elimina samburii si se aseaza in straturi, unele peste altele, in borcane curate si scurse bine, mai mult de jumatatea borcanului, apoi se presara cate 5linguri de zahar/borcan si apoi se completeaza cu apa, pana se umple borcanul. Se capseaza bine, se verifica rasturnand borcanul cu gura in jos, sa nu curga, apoi se pun intr-o cratita putin mai inalta unul langa altul si se toaena apa pana aproape de gura borcanelor.Se pun la fiert la foc domol, pana ce scade siropul din borcane cam 1cm.Se scot din apa si se acopera cu un prosop gros sau o paturica, pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase(debarale,pivnite)
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii