Compoturi

Reteta Compot de cirese

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 1h 
geogia postat de
Postat pe: 24-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

ingrediente

6 portii

   1 kg cirese
   2 l apa
   8 lg zahar
   6 borcane mici (370 ml)

mod de preparare

Spalam bine ciresele si le rupem coditele. Punem in fiecare borcan cate cirese dorim. La un litru de apa, pun 4 linguri zahar. Intr-un ibric, punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul. Umplem fiecare borcan cu acest lichid si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o cratita si apoi umplem cratita cu apa. Punem pe foc mic, aproximativ 60 minute, pana apa din borcane isi schimba culoarea (devine roz). Oprim focul si punem peste borcane un capac sau un prosop de bucatarie. Lasam borcanele asa acoperite, pana se raceste complet apa. Eu le las de seara pana dimineata. Dupa ce s-au racit, scoatem borcanele, le intoarcem cu capacul in jos si apoi le asezam normal in camara.
Incearca si Compot cu vin
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Compoturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.