Compoturi

Reteta Compot de nuca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si

ingrediente

   1 kg nuca verde
   2 linguri otet alimentar 100%
   1
   5 l apa
   1 kg zahar
   8 buc cuisoare
   Coaja de la jumatate de portocala
   Coaja de la jumatate de lamaie
   Â½ dl rom

mod de preparare

Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si le inmuiem 2 saptamani, pana cand devin negre. Schimbam apa pe ele zilnic de 2 ori. Apoi oparim nucile in apa cu otet, de la primul clocot inca 10 minute, pana devin moi. Fierbem un sirop gros din zahar si 4 dl de apa, indepartam spuma, adaugam cuisoarele si cojile de portocala si lamaie. Strecuram nucile, le punem in sirop si invartind continuu le lasam sa fiarba 5 minute, apoi le lasam sa stea o zi. Repetam acest procedeu de 2 ori – fierbem, lasam sa stea. In a 3 zi scoatem nucile din sirop si le punem in borcane. Strecuram siropul, il incalzim si il turnam peste nuci, inchidem borcanele.
Alte retete recomandate





Compot de visine


Prajitura cu visine


Dulceata de visine
Incearca si Compot de fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Compoturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.