Compoturi

Reteta culinara Compot de pere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Compot de visine"
 
Compotul de pere este dulce si aromat, surprinde perfect aroma si textura perelor, pentru a ne bucura si iarna de gustul lor. Se prepara foarte usor.

ingrediente

   2 kg pere
   1 l apa
   400 g zahar

mod de preparare

Perele se spala, se curata de coaja,se scot semintele si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin, apoi se ad auga feliile de pere si se fierb pana se inmoaie (10-15 min). Borcanele se spala si se sterilizeaza la cuptor. Se aseaza feliile de pere, apoi se adauga siropul. Se infileteaza capacul si se pun intr-o patura pana a doua zi, apoi se depoziteaza in camara.


Compotul de pere se mananca ca atare, se foloseste la prajituri sau salate cu fructe.

Incearca si Compot de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Compoturi

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite