Compoturi

Reteta Compot mozaic

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine borcanul la rece. Cand s-au pus

ingrediente

   visine
   cirese
   zmeura
   fragi
   capsuni
   coacaze
   caise
   200 ml alcool rafinat
   1 l apa
   1 kg zahar
   5 g salicilat sau 10 aspirine pisate

mod de preparare

Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine borcanul la rece. Cand s-au pus fructe pana la jumatatea borcanului, se face un sirop gros din apa si zahar si se toarna peste fructe. Siropul trebuie sa acopere bine fructele. Daca este nevoie, se mareste cantitatea de sirop. Se pune salicilatul sau aspirinele pisate, se clatina borcanul ca sa se amestece, se leaga borcanul si se pastreaza la rece. Iarna se scoate cantitatea de fructe dorita, se face un sirop subtire si se face un compot.
Se serveste rece.





Alte retete recomandate:


Compot de caise


Piure de mere


Compot de visine
Incearca si Compot de visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot mozaic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Compoturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.