Putem conserva aroma fructelor de vara ca si aceste visine pentru prajituri. In plus e un mod de a economisi bani, deoarece fructele neprocesate sunt mai ieftine ca cele congelate.
Fructele proaspete vor fi tot timpul mai ieftine decat cele procesate (in pungi inghetate) deoarece se mai elimina din costuri. Va sugerez sa le cumparati de la producatorii locali.
Spalam visinele si le rupem coditele, le lasam sa se scurga de apa si le scoatem samburii.
Asezam intr-un vas mai mare sau un lighean un strat de visine, unul de zahar si repetam pana terminam. Acoperim si lasam 24 de ore, amestecand din cand in cand. Cand s-a topit zaharul adaugam pliculetele de conservant.
Visinile le asezam in borcanele spalate, acoperim cu sirop si le punem capacele.
Daca nu doriti sa le pastrati in sirop, puteti sa le puneti in pungi de plastic si in congelator daca aveti suficient loc.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiNiste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!
Painici cu cascaval si muschi fileIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii