Dulceata

Reteta Coji de portocale confiate

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb intr-un vas 2 ore, pana se in

ingrediente

   coji de portocale
   1
   5 l apa
   2 kg zahar

mod de preparare

Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb intr-un vas 2 ore, pana se inmoaie. Se muta cojile de portocale, 2 ore, in apa rece. Se storc bine cojile si se pun intr-o cratita. Se toarna peste ele un sirop facut din 1,5 I apa si 1 kg zahar. Se lasa sa dea un clocot. Se iau de pe foc si se lasa pana a doua zi. Se scurge siropul, se mai adauga 200 g zahar si se pune peste cojile de portocale. Se fierb impreuna cateva minute. Se repeta operatia 3 zile la rand. A patra zi se pune restul de 200 g zahar si se fierb cojile 30 de minute, pana se leaga. Se pun cojile de portocale in borcane.
Se folosesc pentru ornarea prajiturilor.





Alte retete recomandate:


Piure de mere


Compot de mere


Compot de visine
Incearca si Gem de gutui cu migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale confiate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.