Dulceata

Reteta Dulceata de caise sau piersici

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de capsune"
 
Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs.
Se scot samburii si se curata de coaja.
Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna p

ingrediente

   5 kg piersici sau caise
   400 g zahar
   30 ml apa

mod de preparare

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs.


Se scot samburii si se curata de coaja.


Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita.


Se adauga zaharul si apa, se pune craita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute.


Se culege spuma care se formeaza deasupra.


Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu.


Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.





Pofta buna!





Reteta Dulceata de caise sau piersici a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.ro
Incearca si Gem de pere si mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise sau piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.