Dulceata

Reteta Dulceata de capsuri ( din Ardeal)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se

ingrediente

   1 Kg. capsuni mijlocii
   1 Kg. zahar
   sare de lamaie

mod de preparare

Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se indeparteaza coditele punand fructele pe o farfurie, dupa care le cantarim. Se ia la 1 Kg. de fructe, 1 Kg. de zahar si 1/2 lingurita de sare de lamaie pisata.

Se pune in cazanel un strat de zahar, unul de fructe, peste care se presoara un praf de sare de lamaie. Se continua asa pana se pun toate fructele, cat si zaharul, ultimul rand fiind de zahar. Sa nu se uite sarea de lamaie deoarece aceasta intareste fructele si le pastreaza culoarea. Se lasa astfel o jumatate de zi, pana incep fructele sa lase zeama. Se pun la fiert intai la foc mic, apoi la foc iute, cam 15 minute, scuturand vasul din cand in cand. Nu se amesteca cu lingura. Se ia de pe foc si se lasa asa cu totul pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute. Dupa ce se raceste, se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute la bain-marie. La fel se pot face zmeura, cirese si visine, caise si prune coapte, coacaze. Nu trebuie fierte mai mult de 2 Kg. fructe odata ca sa nu fie strivite de zahar. Cazanul trebuie sa fie smaltuit ca sa nu cocleasca, stand de pe o zi pe alta.
Incearca si Dulceata de caise verzi cu lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite