Dulceata

Reteta culinara Dulceata de dovleac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Papanasi cu smantana si dulceata (reteta video)"
 
Dulceata de dovleac este foarte buna. Pentru aceasta reteta de dulceata trebuie sa folositi 1 kg pulpa de dovleac.

ingrediente

   1 kg pulpa de dovleac
   200 ml apa
   1 kg zahar
   1 lamaie
   1 portocala

mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului. Cand dulceata de dovleac este destul de inchegata, se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Dulceata de dovleac este foarte buna a fi soncumata ca atare, ori la creme si prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Incearca si Dulceata de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite