Dulceata

Reteta Dulceata de dovleac cu portocala si cardamom

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
SimonaP postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de gogonele"
 
>
Dulceata de dovleac cu portocala si cardamom este o dulceata gustoasa, fina si plina de savoare.

ingrediente

   * 1 kg dovleac placintar
   * 800 grame zahar alb
   * 2 portocale
   * 2 cani de apa
   * 3 pastai de cardamom

mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici.
Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la portocale ,cateva bucati din coaja acestora si pastaile de cardamom zdrobite.
Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aproximativ 25 minute).
Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 30- 35 minute.
Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului.
Cand dulceata are consistenta dorita se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Pofta buna!


Dulceata de dovleac se poate servi dimineata la micul dejun, alaturi de o felie de paine prajita si o ceasca de cafea.

Incearca si Dulceaţă de căpsuni reţetă
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac cu portocala si cardamom" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.