Dulceata de rosii poate parea o reteta ciudata la prima vedere, dar daca ati mai incercat si alte retete de dulceturi de legume (chutney) cu siguranta si aceasta va va fi pe plac.
Rosiile se cresteaza in forma de cruce la capat si se aseaza intr-un vas cu apa care clocoteste. Cand se vede ca pielea se desprinde de miez, focul se opreste si rosiile se racesc brusc in apa cu gheata.
Se decojesc, se toaca si se aseaza in oala in care au fiert. Se adauga si restul ingredientelor si se aduce la punctul de fierbere, amestecand constant, la foc mediu. Se fierbe intre 2 si 3 ore, pana cand scade cantitatea de lichid si capata consistenta unui gem. Se amesteca constant, avand grija sa nu se arda.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, se inchid bine dupa care se lasa cate 5 minute cu fundul in sus :). Se transfera apoi intre paturi si se lasa 2 zile.
Se pastreaza in camara ferite de razele soarelui.
Puteti servi dulceata de rosii pe paine, alaturi de avocado stropit cu lamaie, sau pur si simplu pentru bruschete, pentru aromatizarea sosurilor sau la pizza.
Pentru un plus de aroma si senzatie puteti adauga si un ardei iute tocat marunt.
Am uitat sa va spun ca la final sa scoateti batoanele de scortisoara. Dar asta stiati si voi, nu-i asa?
Pastrati dulceata de rosii la temperatura constanta si serviti-o dupa bunul plac. Poate fi si un cadou de exceptie in perioada sarbatorilor de iarna. Un cadou gourmet, facut in casa :).
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloIn zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...
Tarta cu branza si stafideReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii