Dulceata

Reteta Dulceata de struguri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se

ingrediente

   1 kg boabe de struguri fara pielita si seminte
   1 kg zahar
   2 pahare cu apa
   1 baton de vanilie
   1/2 lamaie

mod de preparare

Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se scot samburii, cu ajutorul unei scobitori. Zaharul se fierbe, la foc mic, pana se topeste, apoi, se mareste flacara si se fierbe, pana se leaga siropul. Se da deoparte, se adauga boabele de struguri si se lasa 10 minute sa se insiropeze bine. Se pune, din nou, la fiert, pe foc iute, pana cand boabele devin translucide si plutesc in sirop. Se amesteca uaor, sa nu se sfarame fructele. Cand este aproape gata, se adauga batonul de vanilie taiat marunt si zeama de lamaie. Dupa ce se raceste, se pune in borcane sterilizate, care se inchid ermetic si se depoziteaza la loc racoros.
Se foloseste in prajituri.





Alte retete recomandate:


Dulceata de mere


Dulceata de visine


Dulceata de caise
Incearca si Dulceata de dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.