Dulceata

Reteta Dulceata de trandafiri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1

ingrediente

   250 g petale de trandafiri
   1 kg zahar
   1 lingurita sare de lamaie
   zeama de la 1 lamaie
   1 l apa

mod de preparare

Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1 I de apa si zeama de la 1/2 de lamaie. Se strecoara lichidul si se pun in cratita pentru dulceata 3 pahare de zeama cu 1 kg zahar. Dupa ce se topeste zaharul, se pun petalele frecate cu sare de lamaie si se fierb la loc iute, pana se leaga siropul. Se ia spuma si se incearca siropul ca la celelalte dulceturi. Se procedeaza mai departe ca la dulceata de capsune.
Se foloseste in prajituri.



Alte retete recomandate:

Sirop de trandafiri

Dulceata de mere

Compot de visine
Incearca si Gem de gutui
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.