Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de dulceata din fructe de soc, prima data trebuie sa speli foarte bine fructele de soc.
Am spalat in 2-3 ape fructele de soc si am inceput sa curat boabele de pe ciorchine. Le-am cantarit si am pus praful de gelatinare ("Gelfix"). Am pus totul la foc pina a inceput sa fiarba, amestecind incontinu. Am mixat boabele de soc cu acest mixer, mi-a fost mai usor decit sa astept sa fiarba pina se sparge bobul.
Oala cu dulceata am pus-o din nou la fiert si cind a inceput sa fiarba am pus zaharul, am pus doar 1/2 din cant de zahar care scrie pe pac. si s-a gelatinat bine. Am pus dulceata in borcane si le-am pus pe capac ca. 5 min. si dulceata este gata.
Pofta buna! Reteta Dulceata din fructe de soc a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macȘi eu sunt foarte mândră că fac parte din această frumoasă comunitate și postez cu drag rețete pregătite de...
Pulpe de pui cu iaurt si pesmetIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii