Dulceata

Reteta Dulceaţă de căpsuni reţetă

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de gogonele"
 
Dulceaţă de căpsuni reţetă. La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de fructe, minim 1.200 kg. Se poate folosi si lamaie.
Se spala

ingrediente

   Dulceaţă de căpsuni reţetă
   1 kg de zahar
   sare de lamaie
   1.200 kg capsuni (fructe)
   lamaie

mod de preparare

La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de fructe, minim 1.200 kg. Se poate folosi si lamaie.
Se spala capsunile, se scoate codita, se rastoarna in cratita, peste ele se puna sarea de lamaie si apoi se presara si zaharul.
Le punem deoparte pana isi lasa zeama, undeva intre 2 ore si o zi.
Avantajul daca le fierbem mai repede este ca ramane dulceata mai deschisa la culoare, dezavantajul este ca trebuie stat langa ea pana se topeste zaharul, pe foc extrem de mic si chiar cu plita.
Eu le-am lasat peste noapte in frigider, si le-am fiert dimineata, cand era destul suc la ele sa imi permit sa le las singure pe foc.

La inceput se lasa la foc mic pana se umfla bine, apoi putem mari putin flacara, si mai scoatem din spuma. Dupa vreo 45 minute incepem sa scoatem putina zeama pe o farfuriuta sa lasam la racit ca sa verificam consistenta. Tineti cont ca dulceata cand se raceste se mai gelatineaza datorita pectinei.

Va sta pana se raceste acoperita de un prosopel umed. Apoi la borcane!


Pofta buna!

Reteta Dulceata mea de capsuni a fost propusa de raluca elena

Alte retete cu capsuni

Prajitura cu capsuni
Spuma capsuni
Inghetata capsuni
Dulceata de capsuni



Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Dulceata de zmeura cu chilli
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.