Dulceata

Reteta culinara Dulceata si peltea de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de capsune"
 
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face dulceata, iar din coji si cotoare se face pelteaua.

ingrediente

   Pentru dulceata de gutui:
1,4 kg gutui,
   2 pahare apa,
   1 kg zahar,
   zeama de la o lamaie,
   Pentru peltea de gutui:
cojile si cotoarele de la gutui,
   1 kg mere rosii,
   zahar,
   2 stelute anason

mod de preparare

Se curate gutuile de coaja, se taie felii si se dau pe razatoarea mare. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, apoi se adauga gutuile si se continua fierberea pana se leaga siropul.
Separat, se pun la fiert cotoarele de la gutui impreuna cu cojile si merele taiate felii, curatate de coaja si seminte. Se adauga apa si se lasa la fiert, fara a se amesteca. Se strecoara apoi siropul printr-o sita si se pune lichidul la fiert cu o cantitate egala de zahar. Se fierbe totul la foc mare, pana se leaga.


Dulceata de gutui se poate consuma ca atare sau la diferite retete de prajituri, iar pelteaua poate fi folosita la decorarea torturilor.

Incearca si Magiun de macese
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si peltea de gutui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite