Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face dulceata, iar din coji si cotoare se face pelteaua.
Se curate gutuile de coaja, se taie felii si se dau pe razatoarea mare. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, apoi se adauga gutuile si se continua fierberea pana se leaga siropul.
Separat, se pun la fiert cotoarele de la gutui impreuna cu cojile si merele taiate felii, curatate de coaja si seminte. Se adauga apa si se lasa la fiert, fara a se amesteca. Se strecoara apoi siropul printr-o sita si se pune lichidul la fiert cu o cantitate egala de zahar. Se fierbe totul la foc mare, pana se leaga.
Dulceata de gutui se poate consuma ca atare sau la diferite retete de prajituri, iar pelteaua poate fi folosita la decorarea torturilor.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii