Dulceata

Reteta Gem de piersici

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute.
Amestecam cu o lingura de lem

ingrediente

   1 kg piersici
   300 g miere/litru
   zeama de la o lamaie

mod de preparare

Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute.


Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.


Se indulcesc cu 300 g miere la litru de nectar.


Gemul de piersici de buna calitate se prepara numai la sfarsitul verii, toamna, din soiuri de piersici cu coacere timpurie si samburi care se desprind de miez.


Aroma piersicilor devine mai intensa prin adaugarea unei linguri de zeama de lamaie o data cu mierea.




Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Incearca si Dulceata de zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.