Dulceata

Reteta Gem de portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria d

ingrediente

   1 kg portocale
   250 g lamaie
   400 g miere

mod de preparare

Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja subtire, se spala cu peria de unghii curata. Coaja exterioara se rade foarte subtire, se curata, se scoate miezul felii din toate fructele.


Feliile se taie in 4 – 5 bucati si intre timp, se scot semintele. Se adauga cojile rase la fructele taiate si intreaga compozitie se toarna intr-o cratita emailata cu volum cunoscut.


Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta, fierbem 15 minute.


Se indulceste cu 400 g miere la litru de materie prima. a iasa lichidul din ea.






Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Incearca si Gem de gutui
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.