Dulceata

Reteta Magiun de macese

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
La sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de codite, si de tepi, iar dupa

ingrediente

   1 kg macese
   200 g miere/litru

mod de preparare

La sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de codite, si de tepi, iar dupa spalare, le taiem in doua pe o scandura, cu un cutit bine ascutit. Apoi scobim afara partea paroasa cu samburi, apoi coaja ramasa se spala foarte bine sub jet de apa. Turnam peste ea atata apa cat s-o acopere, apoi fierbem sub capac, la foc mediu, pana se inmoaie. Pentru a nu se arde, amestecam des, dar punem dedesupt protector de foc. In final, dam prin sita, apoi punem intr-o cratita emailata de capacitate cunoscuta si fierbem cateva minute amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. Daca a ramas prea multa masa, nu o aruncam. O diluam cu apa, fierbem in continuare si pasam din nou prin sita. Indulcim cu 200 g miere/litru. Pregatirea acestui fruct deosebit de gustos este foarte obositoare, dar, doar astfel putem scapa de partea paroasa. Multi de aceea nu indragesc aceasta marmelada sanatoasa, foarte bogata in vitamina C, intrucat acesti peri care irita gatul si duapa ce au fost date prin sita raman in masa. Bobitele se culeg cu manusi de piele, pentru ca tepii sa nu ne impunga mainile. Nu strica nici daca ducem cu noi un sort, pentru ca tepii agatati in haine pot sa ne rupa pulovarul sau paltonul.


Magiunul de macese se serveste cu paine proaspata de casa sau se foloseste la creme si prajituri

Incearca si Gem de piersici
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de macese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.