Spalam prunele apoi le curatam de codite si le punem in apa clocotita pentru cateva minute dupa care incepem sa le decojim. Pasam prunele pana obtinem
Spalam prunele apoi le curatam de codite si le punem in apa clocotita pentru cateva minute dupa care incepem sa le decojim. Pasam prunele pana obtinem un piure. Le punem la fiert intr-o cratita bine spalata si sterilizata. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie. Nuca putin sfaramata si aromele. Amestecam mereu cu lingura de lemn sa nu se prinda. Acest procedeu ia foarte mult timp, cateva ore bune dar rezultatul merita. Esentele ii dau un gust aparte si fara zahar e mult mai sanatos. Se pune magiunul in borcane bine spalate, clatite si sterilizate.
S-ar putea sa iti placa si retetele:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...
HamburgerIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii