Portocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de
Portocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de ore(sau peste noapte). A doua zi se pune intr-o cratita 750 ml apa si un kg de zahar si se fierbe siropul 15 minute, apoi se adauga portocalele feliate si se mai fierbe 20 de min.Se scot feliile de portocale,se paseaza cu blenderul si se pun in oala.Se fierbe la foc mic pana scade cel putin jumatate din cantitatea initiala. Puteti verifica daca marmelada este gata punand cateva picaturi pe farfurie (daca atunci cand se raceste nu curge este gata). La sfarsit am adaugat un varf de cutit de conservant si am omogenizat. Marmelada se pune in borcane,se pune un celofan,se infileteaza capacul, se intoarce borcanul si se pun in camara
Se mananca pe paine sau se foloseste in creme si prajituri.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii