Dulceata

Peltea de gutui

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau coaja de mere in cantitat

ingrediente

   1 1/2 kg gutui galbene
   1/2 kg mere
   apa cit sa le acopere

mod de preparare

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau coaja de mere in cantitate mai mare. Se fierb trei ore la foc potrivit, acoperite, cind fructele sint fierte destul, se strecoara. Daca este nevoie, se poate lasa zeama ½ de ora sa se limpezeasca si se strecoara din nou. La un litru din aceasta zeama se adauga 1 kg zahar si se lasa sa se dizolve, apoi se pune la foc iute sa se lege. Cind este legata si spumuita, se toarna in borcane.
Incearca si Dulceata de petale de trandafir
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite