Preferata mea :)
Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.
Morcovul se curata se spala si se taie rondele
Hreanul se curata se spala si se taie betisoare
Se aseaza conopida in borcane(eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), si se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.
Intr-o oala pe foc se pune apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.
Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane.Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.
Se inchid borcanele cu capace ,se lasa la racit ,apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataTort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...
Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglindaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii