Conserve de iarna

Reteta Bame conservate in sos de rosii

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 1h:15m 
Lubita postat de
Postat pe: 05-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
Mi-au placut bamele inca din copilarie,mai ales in ghiveci iar pentru conservarea lor,folosesc aceasta metoda dar si la congelator.

ingrediente

8 portii

   2kg bame
   2l de bors sau 2l de apa si 1lingurita sare de lamaie
   1lingura cu sare de muraturi
   suc de rosii facut sau bulion dizolvat cu apa

mod de preparare

Se pune borsul si sarea intr-o oala iar cand clocoteste se adauga bamele cu coditele taiate si spalate;se lasa pe foc 3-4min,apoi se scurg,si se pun intr-un vas cu apa rece
Apa rece le intareste si-si mentin culoarea
Se pun apoi bamele in borcane curate,se umplu borcanele cu suc de rosii,sucul sa fie mai subtire decat este normal,se infileteaza bine capacele apoi se pun la fiert in oala cu apa pe fundul careia s-a pus un prosop de bucatarie.
Se lasa la fiert 30min din momentul fierberii,se lasa in oala sa se raceasca iar a doua zi se depoziteaza la camara.
Incearca si Dovlecei sterilizati
Daca ti-a placut reteta noastra "Bame conservate in sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.