Conserve de spanac

Spanacul se poate pastra foarte bine si la borcan, nu numai in congelator si este la fel de bun si hranitor.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • spanac
  • aspirina

Mod de preparare

Spanacul se spala bine si se curata de codite. Frunzele de spanac se oparesc, pe rand, in apa clocotita cu sare (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul), rasturnandu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa. O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat sau robot, dupa ce s-a racit) si o parte -numai frunze intregi- pentru mancare si carne. Atat piureul, cat si frunzele se aseaza pana la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mancaruri) si restul spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasand un spatiu liber de 2 cm pana la gura borcanelor. Spanacul se amesteca apoi cu o lingurita, cu sucul, pana la fundul borcanelor; deasupra se pune cate o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cate 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml. Se sigileaza cu capace si apoi se sterilizeaza 30 minute.


Spanacul conservat se poate folosi in sezonul rece la diverse mancaruri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Fursecuri fragede cu vanilie si portocale
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

O nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru...

Fursecuri fragede cu vanilie si portocale
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga