A venit toamna! Și odată cu ea, grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară. Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.
Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.
Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.
Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
Torni dulceata in borcanele curate si uscate, dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.
P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.
Tips& Ttricks: Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiCa tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!
Dovlecei umpluti, la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii